You are here

Ierland || Autorondreis "Dublin & the Wiclow Mountains"

Dublin is een jonge en bruisende stad met tal van bezienswaardigheden, Trinity College en St Patricks Cathedral zijn klassiekers. Indrukwekkend is het nieuwe Guinness museum ‘Guinnes Hopstore”, met bovenop het museum een rooftop bar met prachtig uitzicht over Dublin. Shoppen kan voluit in Grafton Street. In de Wicklow Mountains, ook wel eens de Tuin van Ierland genoemd, bezoek je Glendalough, een monastieke nederzetting uit de 6e eeuw. Verder staan het middeleeuwse stadje Kilkenny en de Rock of Cashel op het programma.

Dag 1: Dublin
Transport naar Ierland naar keuze. Aankomst in Ierland. Vervolgens naar Dublin. Bezoek zeker Trinity College met het beroemde Book of Kells, St Patricks Cathedral en Christchurch Cathedral. Het nieuwe Guinness Storehouse is ook de moeite waard om te bezoeken. Shoppen kan volop in Grafton Street. In Temple Bar, zowat het Quartier Latin van Dublin, vindt u gezellige restaurants en pubs. Overnachting in Dublin.

Dag 2: Dublin – Newgrange – Mellifort – Monasterboice – Dublin (145 km)
In het graafschap Louth, net ten noorden van Dublin, kan u opmerkelijke grafmonumenten bezoeken uit de bronstijd in Newgrange, de ruïne van Mellifont Abbey en het oude klooster van Monasterboice. Overnachting in Dublin.

Dag 3: Dublin – Wicklow Mountains - Arklow (96 km)
Vertrek naar de Wicklow Mountains. Halte in Enniskerry waar één van de mooiste tuinen van Ierland kan bezocht worden, nl. Powerscourt Gardens and Waterfall. Over de Sally Gap verder naar Glendalough, de monastieke nederzetting van St. Kevin uit de 6de eeuw met een nog volledig intacte Ronde Toren of naar Ashford waar u de Mount Usher Gardens kan bezoeken. Overnachting in Arklow.

Dag 4: Arklow – Avoca – Arklow (40 km)
Nabij Avoca kan u het Avondale House bezoeken, een Georgian landhuis met een museum gewijd aan Parnell en de strijd om de Home Rule. Het Avondale Forest park is geopend voor het publiek en heeft een indrukwekkend arboretum. Maak hier zeker een fijne wandeling. Nog wat tijd over kan u eens naar het mooie strand van Courtown rijden. Overnachting in Arklow.

Dag 5: Arklow – Kilkenny (120 km)
Vermits er niet zoveel goede grote wegen zijn in Ierland rijdt u vandaag terug via Glendalough naar Carlow en Kilkenny. U rijdt hiervoor over de Wicklow Gap en door de Wicklow Mountains naar Hollywood waar u aansluiting hebt op de weg naar Carlow. Bezoek aan Kilkenny City, een aangenaam stadje. In de buurt van Kilkenny vindt u tal van interessante historische sites, kastelen en abdijen. In Kilkenny moet u beslist Kilkenny Castle en St Canice Cathedral bezoeken. In Thomastown, nabij Kilkenny, kan u Jerpoint Abbey bezoeken en in Graignamanagh, Duiske Abbey, een vroege Cisterciënzer abdij. Overnachting in Kilkenny.

Dag 6: Kilkenny – Waterford – Cashel – Kilkenny (195 km)
Daguitstap naar Waterford met enkele monumenten uit het Viking Tijdperk zoals Reginald’s Tower en St. Olaf’s Church. Een bezoek aan de kristalfabriek is aan te bevelen of u kan naar Cashel rijden, waar de meest vermaarde ruïne van Ierland, de Rock of Cashel, kan bezocht worden. Overnachting in Kilkenny.

Dag 7: Kilkenny – Kildare – Dublin (145 km)
Via Portlaoise naar Kildare. In Tully, iets ten zuiden van Kildare kan u de Japanse tuinen en de Nationale Stoeterijen bezoeken. Verder naar Dublin en overnachting in Dublin.

Dag 8: Einde van de reis.
Transport naar België naar keuze.

Transport
Rondreis te combineren met vluchten en huurwagen of overtochten met Irish Ferries

Overnachtingen
B&B Ierland
U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association, op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B’s kunnen tot 40 km buiten de aangeduide plaats liggen. Wij reserveeren voor deze rondreis B&B´s in de 3 en 4 sterren categorie.
OPGELET: Door de organisatie B&B Ireland worden reservatiekosten aangerekend per overnachtingplaats, inlichtingen bij ons op te vragen **
Hotels**
Volgende hotels worden voorzien, kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn.
Egans House, Dublin, Co. Dublin, 2 nachten
Woodenbridge (...)Hotel*** of Arklow Bay Hotel***, Arklow, Co. Wicklow, 2 nachten
Springhill Court Hotel*** of Kilford Arms***, Kilkenny, Co. Kilkenny, 2 nachten
Egans House, Dublin, Co. Dublin, 1 nacht